Fogászati kezelések

Endodoncia, gyökérkezelés

Endodoncia, gyökérkezelés

Az endodontus a fogak gyökérkezelésével foglalkozik. Erre sor kerülhet élő, vagy már elhalt fogak esetében.

olvasson tovább
Tömések

Tömések

A fog sötét elszínezodést vagy tapintható részroncsolódást mutat (fogszuvasodás). A fogorvos lecsiszolja a roncsolódott fogrészeket. A fog sérülését ekkor amalgám, tömésre alkalmas ezüstötvözet vagy különféle muanyag tömések alkalmazásával korrigálják.

olvasson tovább
Inlay, onlay

Inlay, onlay

A fogdefektus bezárására arany-platina ötvözetbol ill. kerámiából magas várható élettartamú inlay (egysíkú tömés) vagy onlay (többsíkú tömés) készítheto.

olvasson tovább
Korona és híd készítés

Korona és híd készítés

A Koronák és Hidak páratlan értéke abban a tényben rejlik, hogy a betegek elfogadják az ilyen típusú kezelést gond nélkül. Koronát és hidat  a saját fogak tartják, és nem fog "potlás" vagyis  kivehető fogsor. Híd nem csak visszaállítja a rágás képességét, hanem az esztétika és a hang funkciót is vissza adja. A koronákkal és hidakkal a rágás hatékony, mert a finomhangolás és a rágóizom rendszer érintetlen marad, és a fogorvos a rágó fogfelszínt pontosan és véglegesen újjáépíti. A hidak és koronák ragasztva vannak ezért nagyon tartósak is.

olvasson tovább
Implantálás

Implantálás

A fogászati implantátum a természetes foggyökeret helyettesíti, mind formájában, mind funkciójában. Az állcsont szorosan ránő az implantátumra így arra egy új , egyedileg elkészített fogpótlás készíthető.

olvasson tovább