A fogászati implantátum a természetes foggyökeret helyettesíti, mind formájában, mind funkciójában. Az állcsont szorosan ránő az implantátumra így arra egy új , egyedileg elkészített fogpótlás készíthető.

A fogászati Implantátum a legésszerűbb megoldás!

A fogászati implantátum a természetes foggyökeret helyettesíti, mind formájában, mind funkciójában. Az állcsont szorosan ránő az implantátumra így arra egy új , egyedileg elkészített fogpótlás készíthető. Az implantátum anyaga tiszta titán, felszíne speciálisan kezelt felület. Az implantációs fogpótlás bármely életkorban megoldást jelenthet, - rágás, - beszéd és az esztétikai helyreállításban.

 

Beszélhetünk egy fog pótlásról, valamint nagyobb foghiányról, vagy teljes foghiányról.

  • Az egy fog pótlása lehetővé teszi , hogy ne csiszoljuk le a szomszédos fogakat, mint a hagyományos hídkészítési eljárással. Így a kezelés során azok nem sérülnek.
  • Nagyobb sorközi foghiány esetén, vagy ha sorvégi foghiány áll fenn, implantátumok segítségével rögzített fogpótlás készíthető.
  • A fogatlan állcsont esetén implantátumok segítségével stabilizálható a kivehető fogpótlás. Így javítja a komfort érzetet.

 

Az implantáció menete:

  • Az implantálás első lépése a diagnózis. Kiértékeli a fogorvosa az Ön állapotát és hogy melyik megoldás a legjobb az Ön számára. Bizonyos esetekben röntgenfelvételek is szükségesek.
  • A második lépés az előkezelés. A száj egészségének a visszaállítására szolgál. Mint például szuvasodás vagy ínytasakok kezelése, vagy csontpótlás.
  • A harmadik lépés az Implantáció. A korszerű eljárásoknak köszönhetően az implantációs beavatkozás fájdalommentes. Felszabadítják az állcsontot, majd speciális fúrókkal kialakítják a furatot az implantátum számára. Majd behelyezik az implantátumot.  Az implantációt követő hetekben a csont minden oldalról ránő az implantátum felszínére. Fogorvosa részletesen elmagyarázza,hogy mire kell ügyelnie implantáció előtt és után.
  • A negyedik lépés a fogmű behelyezése a szájba. A csontba beültetett implantátumra felkerül a korona így teljes mértékben használható és terhelhető lesz.
  • Az ötödik lépés az ápolás. A megfelelő tisztító eszközökkel végzett alapos ápolás és ajánlott rendszeres legalább évente kétszer felkeresni fogorvosát, hogy ellenőrizze az implantátumokat és hogy a szilárd lerakodásokat is eltávolítsa. Ez mind hozzá járul az implantáció hosszú távú sikeréhez.

 

A német egyetemek tanulmányai szerint a  CAMLOG® implantátumok sikeraránya funkciójukat tekintve 96-98% !